Wat is Rooibos

"Huidverzorging Geïnspireerd Door De Natuur"

 

African Extracts Rooibos is één van Zuid-Afrika's best verkopende huidverzorgings producten, sinds 2009 ook in Nederland verkrijgbaar. 10 jaar geleden gelanceerd in Zuid-Afrika, zijn de producten geformuleerd om met behulp van wereldklasse ingrediënten aan internationale standaarden te voldoen. De producten worden in een geavanceerde fabriek in Kaapstad vervaardigd.

Het rooibosextract in onze producten bevat tot 11 keer meer anti-oxidanten dan andere rooibosextracten. Door gebruik te maken van een extractiemethode die ontleend is vanuit de groene thee, is het gelukt een hoge concentratie rooibos te verwerken met natuurlijke plantenextracten.
Deze unieke extractiemethode is wat African Exctracts Rooibos onderscheidt van andere huidverzorgingsproducten. Hierdoor is onze huidverzorging zelfs voor de meest gevoelige huid geschikt. Onze producten bevatten ook zink, dat essentieel is voor de stofwisseling van de huid en voor de aanmaak van huideigen alfahydroxydezuur dat de huid glad maakt en fijne lijntjes en rimpels vervaagt.
De Rooibos plant (aspalathus linearis) maakt deel uit van de Kaapse fynbos (type Heide) en wordt gebruikt voor het produceren van een rustgevende, cafeïne-vrije thee en voor gebruik in de aanvulling in de huidverzorgingproduct industrie.
In 2014 kreeg de Rooibos plant de geografische Indicator Status van de Europese Unie, hetgeen betekent dat – vergelijkbaar met champagne – is beperkt tot het kleine gebied van de Cederberge waar het natuurlijk groeit. African Extracts Rooibos producten gebruiken een geavanceerde uittreksel van verse, groene rooibos geproduceerd op een verfijnde extractie methode door Rooibos Zuidafrikaanse technici, recht in het hart van de groeiende regio. Deze rechtstreeks uit het veld naar het verwerking van de rooibos zorgt ervoor dat de hoogste niveaus van antioxidanten – maar liefst 40% volume – worden vastgelegd in het extract. Iedere batch wordt getest op kwaliteit van antioxidant niveaus door een onafhankelijk laboratorium.
Hoewel onderzoek heeft bevestigd dat de gezondheidsvoordelen van Rooibos, met inbegrip van het verminderen van cholesterolniveaus, bepaalde soorten kanker helpen voorkomen, is er recent weinig gedaan in onderzoek over de actuele voordelen van rooibos. Denk hierbij aan het gebruik voor behandeling van psoriasis, eczeem, droge en ontstoken huid.
Natuurlijk hoog in ascorbinezuur, zink en anti-oxidanten, toont recent onderzoek aan de Universiteit van Stellenbosch (Zuid Afrika) aan dat het dezelfde groene extract effectief is in het beperken van het vermeerderen van voorstadia van kankerhuidcellen. Dit versterkt het beschermende voordeel van het product tegen schadelijke effecten van verontreinigende stoffen en UV-stralen.

African Extracts Rooibos producten zijn dermatologisch getest, parabeen vrij en goedgekeurd door schoonheid zonder wreedheid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er zijn geen producten in deze categorie.

Contact Us

+31 (0)6 50604015
info@rooibosskincare.nl
Hardenberg

africanextracts

Facebook